Kimler Burs Alabilir?
Amacı ülke çocuklarının, gençlerinin ve tüm insanlarımızın eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak olan YEKÜV, başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan ve her yıl belirlenen şartları taşıyan öğrencilere burs imkanı sunuyor.
Burslarda Öncelik
Bursiyerler için öncelik sıralamasında; ailenin kırsal kesimde ikameti ve İstanbul’da bir üniversiteyi kazanmış olması, okuyan kardeş sayısı, kız çocukları, anne ve babadan birinin veya ikisinin hayatta olmaması, çocuğun parçalanmış aileden olması, öğrencinin özel yeteneğe ve uğraşa sahip olması, Vakfın, eğitim kültür ve sosyal etkinliklerinde yer alma çabasını göstermesi, gönüllülük hizmetine talip olması önem taşıyor.
Bursiyerlere Sağlanan İmkanlar
Yeküv, bursiyerlerine sağladığı eğitim katkısı yanında, kişisel gelişim imkanı sunacak projelerle destek sağlayarak, bursiyerlerle parasal katkıyı aşan bir iletişimi hedefliyor. Bu amaçla;
Her ay 20 yıldır sürdürülen ve bursiyerleri uzmanlarla buluşturan eğitim ve kültür toplantıları,
NLP seminerleri,
Bilgisayar kursları,
Başarıyı ve araştırmayı teşvik ödülleri
Destek dersleri
Konser, tiyatro v.b. kültür-sanat etkinliklerine katılım imkanı
Sağlık hizmetleri
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri
Staj programları, gençlik zirveleri, liderlik ve kariyer günleri,
Piknikler, kutlamalar,yemekler Giyim desteği ve ayni katkılar Kültür gezileri, Yurttaşlık eğitimleri Çocuk Hakları Sözleşmesi bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Bursun Süresi
Bursa hak kazanan öğrenciler, başarılı oldukları ve bunu her eğitim dönemi başında belgeledikleri takdirde mezun olana dek bursları devam ediyor. Başarısız olan, mezun olan, evraklarını zamanında getirmeyen, Vakıf etkinliklerine gerekli katılımı sağlamayan öğrencilerin bursları sona eriyor.
Burs Miktarı
Burs miktarları, her eğitim döneminde yönetim kurulunca belirleniyor. Burslar karşılıksız olarak programlanıyor. Ancak öğrencilerden eğitsel, sosyal ve kültürel projelere katılmaları, öğrenci ve mezunların,toplumsal dayanışmaya katkı amacıyla gönüllülük bilincine sahip olmaları bekleniyor.
Kamu Yararına Vergi Muafiyeti
Vakfımız’a 18.12.2000 tarih ve 2000/1866 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Vergi Muafiyeti hakkı tanınmıştır. 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 89-2 ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 14-6 maddeleri gereğince makbuzda gösterilen meblağ, vergi matrahından indirilebilir.
Vakıf Koordinasyon Merkezi
Ortaklar Caddesi Bahçeler Sokak No:2
Kat: 5 Daire: 9 Şahin Apt. 80290
Mecidiyeköy/İST.
Tel: 0212 274 1502-0212 213 7402
Fax: 0212 275 5244
Yeküv Sanat Cafe
Galatasaray Kallavi Sok.
No:4 Beyoğlu-İSTANBUL
Tel:0212 245 81 44