Merhaba Arkadaşlar Kazanan Arkadaşlarımı Tebrik ediyorum gaziosman paşa üniversitesi
smini, Tokat’ın yetiştirdiği büyük Türk kahramanı Gazi Osman Paşa‘dan alan Üniversite, 3837 sayılı kanuna ek 24. Madde gereğince 03.07.1992 tarihinde kurulmuştur. Öğretim Dili Türkçe’dir. Üniversite de öğrenim süresi 4 yıl olan Fen – Edebiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Tokat Sağlık Yüksekokulu, Zile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile öğrenim süresi 2 yıl olan Tokat, Zile, Niksar, Erbaa, Turhal, Reşadiye, Almus Meslek Yüksekokulu ve Erbaa, Turhal Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında öğretime devam edilmektedir. Bunlara ilaveten Tıp Fakültemizin kuruluş izni alınmış olup kuruluş faaliyetleri büyük bir hızla devam etmektedir.
Üniversitemizde örgün öğretim yapılmaktadır. Normal öğretimin yanında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulumuzda da Seracılık Programı hariç diğer programlarında ikinci öğretime geçilmiştir. Toplam 29 Araştırma Görevlisi İngiltere ve Amerika’da lisansüstü öğrenim görmektedir. Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere 2 Enstitüde ise lisansüstü düzeyde eğitim öğretim hizmeti vermektedir.
Üniversitemizde : 16 Profesör, 16 Doçent, 70 Yardımcı Doçent, 125 Öğretim Görevlisi, 111 Araştırma Görevlisi, 15 Uzman, 46 Okutman
Toplam Akademik Personel : 400
Toplam İdari Personel : 420
Genel Toplam: 824
HERKESE HAYIRLI UĞURLU OLSUN