Tel : 0222 239 71 48
Faks: 0222 239 54 00
Elazığ ve ilçelerinde eğitim öğretim hayatına başlayan Fırat Üniversitesi daha sonraları Bilgöl Muş, Tunceli ve Erzincan Kemaliye ilçelerinde de yükseköğretim kurumları açtı. Üniversite yerleşim itibariyle şehrin merkezine çok yakın bir konumda bulunuyor.
Fırat Üniversitesi'nde bilgisayar ve bilgisayar ağlarının gelişmesiyle orantılı olarak bilişim hizmetleri de yaygınlaşmaya başladı. 1987 yılında EARN bağlantısına geçen yedi üniversiteden birisi olan üniversite'nde bugün bilişim hizmetleri yerini klasik yöntemler yerine bilgisayar ağlarına bırakmış durumda. Öğrenci laboratuvarlarında bulunanlar dahil olmak üzere yaklaşık 3 bin adet bilgisayar öğrenci ve personelin kullanımına sunulmuş durumda.
Merkez kampusteki 9 laboratuvar ile diğer il ve ilçelerdeki fakülte ve yüksekokullarda 7 enformatik laboratuvarında 175 tanesi internete bağlı olmak üzere toplam 635 bilgisayar donanımıyla hizmet veriyor. Öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalışan üniversitede bir kapalı spor salonu, bir çim saha, iki toprak saha, bir halı saha bir basketbol ve bir voleybol sahası bulunuyor.
Üniversitede badmintondan atletizme, kayaktan masa tenisine kadar pek çok alanda öğrencilere spor imkanı tanıyan klüplerin yanısıra bilim kulüpleri, sağlık kulüpleri, kültür kulüpleri de bulunuyor